Lupa myönnetty - Lomiksen kesä voi alkaa!

Ennennäkemättömän tilanteen myötä Lomakodin kesän alussa on tärkeää puhua tietosuojasta. Toiveenamme on kuvata materiaalia, jossa lapset saavat olla esillä. Haluamme, että toimintamme on vuorovaikutteista: lapset ja perheet voivat rakentaa kanavaa ja sen sisältöä aktiivisesti yhdessä meidän kanssamme. Ystävyyssuhteet ja yhdessä tekeminen kuuluvat leirielämään, ja toivomme, että voisimme mahdollistaa tämän lapsille YouTube -kanavallamme. Uskomme vahvasti siihen, että lapset luovat Lomakodin leirit myös tänä kesänä. Vaikka aamunavaukset, pajat, retket sekä iltapiirit eivät toteudu Lomakodilla, ne tulevat jokaisen meidän kotiin. Voimme jakaa intoa, iloa sekä tekemisen riemua kuvin ja videoin kaikkien nähtäväksi! 

Voidaksemme näyttää kuva- ja videomateriaalia, jossa lapsi on tunnistettavissa, tarvitsemme huoltajan antaman kuvaus- ja julkaisuluvan. Vuorovaikutteisen toiminnan mahdollistamisen lisäksi kuvaus- ja julkaisulupa antaa yhteiset rajat, joiden sisällä saamme pysyä. Luvan tarkoituksena on suojella erityisesti perheitä mutta myös työntekijöitämme. Pidämme tärkeänä, että lupa-asioista keskustellaan yhdessä lapsen kanssa hänen ikä- ja kehitystasonsa mukaisissa rajoissa. Lapselle on merkityksellistä tulla kuulluksi ja nähdyksi häntä itseään koskevissa asioissa, vaikka lopullinen vastuu lapsen parhaan toteutumisesta onkin aikuisella.

Kuvaus- ja julkaisulupaan sekä toimintaamme velvoittaviin lakeihin voit tutustua Lupa-asiat -osiossa. Luvan voi myöntää kattamaan toimintamme yksittäisiä osia. Näin ollen voitte osallistua juuri niissä rajoissa, jotka itse haluatte asettaa. Kaikki toimintamme on vapaaehtoista, ja siihen saa osallistua rennosti mieleisellään tavalla. 

 

Nähdään, kuullaan ja koetaan Lomakodin kesä 2020 yhdessä! 

 

 

 

Kommentit